keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Vanha tiilimuuntaja sai väistyä

Nyt oli vuoro vanhan tiilimuuntajan väistyä kirkonkylän maisemasta. Eihän se siinä olisi paljon tilaa vienyt ja oli päällisin puolin hyvässä kunnossa.

Reilu vuoden takaisen Tapaninpäivän myrskyn jälkeen on Fortum upottanut täällä sähkölinjoja maahan. Siitä huolimatta, vaikka työ on edennyt verkkaisesti ja jatkunut viime keväästä asti, oivalsin vasta muutama viikko sitten, että tuokin muuntaja jää pian käyttämättömäksi.
Muuntaja oli seurakunnan tontilla ja taustalla on reilu kaksisataavuotias museopappila. Olisi se minun puolestani siinä sopinut olemaan ja omalta osaltaan edustanut kirkonkylällä vähän vanhempaa rakentamiskulttuuria. Olihan muuntaja keskiverto rintamamiestalon ikäinen.Kävin yhtenä sumuisena päivänä kiireesti kuvaamassa muuntajaa ja mietin, että jos se siinä saisi vielä kevääseenkin olla, niin valokuvaan sitä vielä paremmalla luonnonvalolla. Nyt kuitenkin eilen huomasin, että sillä paikalla on tyhjä tontti.

2 kommenttia:

 1. Harmi tosiaan! Kyselläänköhän tuollaisissa tilanteissa, jos joku haluaisi muuntajan ostaa? Tuo ainakin näytti hyväkuntoiselta, vaikka suosikkini onkin punatiili, niin olisihan tuokin käynyt :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että noita kovasti kaupataan. Jos tuollainen olisi ollut omalla tontilla, niin olishan siihen saanut vaikka työkaluvarastoa ja askartelutiloja kahteen kerrokseen.
   Tai museopappilalle olisi siinä ollut kesäkahvilan ja jäätelöbaarin paikka...??

   Poista