maanantai 29. huhtikuuta 2013

Nukkekoti

Nikkaroin meidän emännälle tuossa sydäntalvella aihion nukkekodille. Siitä olin saanut tilauksen jo useita vuosia sitten. Netistä löytyi hienoja malleja, eikä tuon rungon tekeminen ollut kovin iso työ. Nyt siinä sitä askartelemista riittää useille vuosille eteenpäin, kun rakentaa sinne oman miniatyyrimaailman.

Ihailimme viime kesänä Tampereen Muumimuseossa Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän askartelemaa muumitalon pienoismallia. Siitä löytyy kaikki pitsihuvilan krumeluurit puuleikkaukset, ikkunanpielet ja muut. Siinä olisi hyvä malli nukkekodin askartelijalle, mutta siihen en puutu. Itse askartelen isompien talojen parissa. 
4 kommenttia:

 1. Tosi hieno! Kiva kun tuon saa auki! Tuonne vähän seinään tapettia ja huonekaluja huoneisiin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...kahdet rappuset kaiteineen alakerrasta yläkertaan ja sieltä vinttihuoneisiin, lankkulattiat, väliovet, ikkunat ruutujakoineen, kaikki listoitukset niinkuin isossakin talossa, sähkövalot, hellat ja kakluunit, muuratut savupiiput, ulko-oveen ovikatos ja avoterassi, ikkunavuorilaudoitukset, nurkkalaudoitukset, katolle päre tai paanu. Ja kaikki huonekalut pitää itse askarrella. ym. ym. ;-)

   Poista
 2. Olipa kiva blogikierroksella törmätä ns. miehiseen näkemykseen. Oman kesäkotimme ylläpitoa ollaan tekemässä ja kovin on hankala löytää tekijöitä, jotka aidosti tietäisivät vanhojen rakennusten rakenteet ja oikeat tavat korjata. Koskapa talo on paikallaan yli 80 vuotta ryhdikkäänä seissyt, ei kannata kiireellä pilata. Nyt on siis aihepiiriin perehtyminen itsellä menossa. Panu Kailan Talotohtorin opiskelulla aloitan.
  Hauska detalji: Meidän talon naapurissa asui vuosia "oikea" Puusuutari, eli taidepuuseppä, joka käytti itsestään tuota nimeä. Hänen kuoltuaan ostin huutokaupasta puuvänkkyrään kuparilangalla punotun ison harpun. Kaunis teos.
  Tervetuloa kurkistamaan myös Fiiantielle!

  VastaaPoista
 3. Hei vaan ja kiitos kutsusta! Minäkin muistan vanhemman mallipuusepän jota sanottiin puusuutariksi yhdessä työpaikassa, jossa nuorena miehenä olin. Nimen alkuperä on tietääkseni Aleksis Kiven Nummisuutareissa, jossa näitä puusuutareita ja rajasuutareitakin on. Itse en ole kirjaa lukenut.
  Panu Kailan tarinat ja tuo Talotohtori on hyvää lukemista vanhan talon asukkaalle ja muillekin.

  VastaaPoista