perjantai 5. tammikuuta 2018

Kevättä kohti mennään

Nyt kun ollaan päästy yli vuodenvaihteesta ja kevättä kohti taas mennään, niin tiedän, että monilla mieltä kutkuttaa taas remonttiharrastukset ja pihasaunan teko, tai vanhan sellaisen kunnostaminen. Tässä kuva viime vuoden puolelta vanhasta kohentamista tarvinneesta pihasaunasta, jota olen käynyt vähän kerrallaan kunnostamassa. Siihen tehtiin puulattia rakolattian periaatteella, jossa peltinen vesikouru alapuolella ohjaa vedet ulkopuolelle. Lattian kallistukset on vähän reilun puoleiset, mutta suurempi osa jyrkemmän kallistuksen lattian osasta tulee jäämään lauteiden alle.

Tämän saunan vaiheista löytyy vanhemmista teksteistäni.
Projektityösopimus
Projektit jatkuu

Sitten pienempi sauna rakennusperinteen hengessä ja sähkökiukaalla sekä puisella kourulattialla. Ajatuksena, että tässä nopea ja helppo talvisauna, kuitenkin ilman vesijohtoa, eli kantoveden varassa. Lauteet leveää tuppeensahattua haapalautaa, joista vain sirkkelöin reunat suoraksi. Laudat ei siis ole tasalevyisiä, vaan laudat levenee ja kapenee vuorotellen. Siitä saa sellaista elävyyttä ja tunnelmaa saunaan, jota ei bauhausien ja byggmaxien valmislauteista saa.

*****

Toivotan mukavaa ja antoisaa alkanutta vuotta kaikille yksinkertaisuudesta, vanhanaikaisuudesta ja perinteistä kiinnostuneille ja niitä harrastaville kansalaisille. Kansalaissodan merkkivuotta Täällä Pohjantähden alla -hengessä vanhoissa torpissa asuville, ehkä myös torpparikysymykseen syventyen. 

Kevättä, hyviä remontti-ilmoja ja mopoilukelejä odotellessa!! 


4 kommenttia:

  1. Kyllä taatusti kutkuttaa remonttiasiat heti näin vuoden alusta lähtien :). Upeaa puutyötä taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :-) Kyllä kutkuttelee kaikki tulevat remonttiajatukset myös omaa mieltä, enkä niistä ole saanut vielä tarpeekseni!

      Poista