perjantai 23. joulukuuta 2016

Joululimpun tuoksua

Joululimpun tekotarpeet, oman maun mukaan:

50 grammaa hiivaa liuotetaan 3 desilitraan kädenlämpöistä piimää.

Lisätään teelusikallinen tai pari suolaa, puoli desiä siirappia, pari keitettyä ja hienonnettua perunaa, sekä teelusikallinen kuminaa.

Pari desiä hiivaleipävehnäjauhoja, yksi desi maltaita ja neljä desiä ruisjauhoja.

Viimeiseksi 50 grammaa voisulaa ja vaivataan taikina.

Kohottelujen jälkeen paistetaan 175 asteessa noin 50 minuuttia.






Oikein mukavaa, leppoisaa, rauhallista ja wanhan ajan kiireetöntä joulua kaikille!! 

tv, Puusuutari




4 kommenttia:

  1. Kinkku, lanttulaatikko, porkkanalaatikko, lasimestarinsilli, suolakala, rosolli ja sienisalaatti.. siinä joulun perinneruokia.
    Meillä joululimpun korvaa (keliakian takia) hapatettu tattarilimppu.

    Hyvää Joulun aikaa !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Samoja perinneruokia on meillä pöydässä myös! :-) Tattaria tosin vain puurossa.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa joulun jatkoa sinne myös!

      Poista