Sain mukavan yhteydenoton lokakuun alkupuolella, kun TM Rakennusmaailman toimittaja soitti minulle ja pyysi saada haastatella seuraavaan lehteen vanhan talon lattioiden kunnostamisesta. Sellaiseen kysymykseen ei voi oikein olla suostumatta, samalla kun pyrkii omalla tavallaan edistämään vanhojen talojen kohtuullisen kunnostamisen ajatusta, mutta myös markkinoimaan omaa työpanostaan. Lehti 10/2014 on ilmestynyt ja annoin siihen käyttöön kuvia työmaaltani, joista tässä blogissa olen aikaisemminkin kirjoittanut.
Sama tuvan lattia purkuvaiheessa ja valmiina. Leivinuunin pinnan myös tasoitin ja muurasin suuluukun paremmin kiinni. Leivinuuni oli kokenut ilkivaltaa, mutta on nyt taas nuohoojan hyväksymä.
Myös tuvan katto, eli yläpohja oli uunin päältä isolta osalta lahonnut vanhoista vesikattovuodoista johtuen. Siihen teetin uutta helmipanelia vanhalla mallilla ja korjasin tai vaihdoin kannatinpalkkeja, eli hirsiä.
Koska alimmat kannatinhirret lattiassa, eli alapohjassa oli lahonneet ja eri huoneiden lattiat tukeutuu usein samoihin kannattimiin, oli viereisten kamarien lattiat myös täytepohjaltaan vajonneet.
Omaani, eli kellonsoittajan vanhaan taloon tein lattiat samalla periaatteella uusiksi. Eristeeksi käytin kuivaa kutterinpurua, ts. lastua. Ilmansulkupaperointi saa olla vähän enemmänkin limitetty, kuin kuvasta voi päätellä.
Korjaan ja remontoin vanhoja taloja työsopimuksella, eli verokortilla. Työni on alv -vapaata ja kotitalousvähennyskelpoista. Työssä noudatetaan rakennusalan työehtosopimusta ja palkkojeni laskemiseen minulla on sopimus tilitoimiston kanssa, eli siitä ei koidu vaivaa työnantajalle.
Itselläni on myös kaikki työssäni tarvitsemat työkalut ja tarvikkeet. Rakennusmateriaalin hankinta on työnantajan tehtävä, mutta sen kuljetuksessa työmaalle voin olla käytettävissä.
Olen kiinnostunut pienemmistä ja suuremmista projekteista vanhojen talojen työmailla Auranmaan ja ympäristön alueella, eli Turun ja Loimaan ympäristössä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti