torstai 11. toukokuuta 2023

Tammiparkettia ja puusepäntöitä


Edellisen kirjoitukseni kattoterassin vielä maalasin ja öljysin. Eli olen laajentanut toimenkuvaani myös maalaamiseen, kun sitä kerran on minulta pyydetty. 




Sitten siirryin sisätöihin, tässä -50 -luvun tyyppitalossa, jossa on nyt sukupolven vaihdos. Tehdään uutta pintaa tuleviksi vuosikymmeniksi. Vanhaan rappukaiteeseen haluttiin jotain koristeellista lisäkaidetta, jossa olisi samalla hyötykäyttöön tasoa, vaikka kirjoille. Tällaisen salmiakkikuvioidun kaiteen askartelin omalla verstaalla kolmena elementtinä. 




Yhden vinttihuoneen kulmassa on ollut aina tyhjä tila odottamassa komeron tekijää. Nyt sellaisen siihen tein samalla ajatuksella, kuin aikaisemmin täällä.


Yläkerran kolmeen huoneeseen ja rappuaulaan asensin tammiparketin, siten, että parketti jatkuu yhtenäisenä huoneesta toiseen. 



Rappuaulan lattiakorkeus oli kolme senttiä matalammalla, kuin huoneiden lattia. Irrotin laudat, korotin lattiajuoksuja ja laitoin vanhat laudat takaisin. Eristeet täälläkin oli purua, joten lisäsin kutterinlastua korotuksen verran. Kahden lämpimän tilan välissä eristeellä on äänieristyksen tarkoitus. 


Työtä teen edelleen verokortilla ja se on alv -vapaata ja kotitalousvähennyskelpoista. Työtä teen pääasiallisesti yksin, ja se sopii minulle parhaiten. Joskus työnantaja on hommassa mukana ja hyvin sekin on toiminut. Usein työporukassa homma menee höpöttämiseksi ja silloin kun oma suu käy, niin ajatus myös pätkii. Usein työ on yksin myös nopeampaa, kuin kahdestaan, siitä samasta syystä. 

Minulla on oma sopimus tilitoimiston kanssa palkkojeni laskemisesta. Kaikki tarvittavat paperiasiat on valmiiksi hoidettu.

Referenssejäni luettelin yhdessä aikaisemmassa kirjoituksessani, 



Vanhojen puulattioiden hiomiseen hankin koneet pari vuotta sitten, kun oli vähän hankalampi lankkulattian hionta. Koneille ei ole ollut vielä enempää käyttöä. mutta sitä nekin odottaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti